“SEPI” Movie Synopsis

June 11, 2008 at 8:00 am 1 comment

Jalan menemui kebahagiaan tidak selalunya mudah. Untuk Adam, Sufi dan Imaan, sepi terlebih dahulu menjengah kehidupan mereka. Sepi membuatkan mereka mencari cinta, memilih cinta dan menggenggam cinta.  Sepi lah yang mengajar mereka erti cinta.

Adam seorang chef yang berjaya,dan kek perkahwinannya yang sering menjadi idaman dan pilihan para pengantin. Dia sentiasa menghadiri majlis2 perkahwinan;tanpa pasangan. Walau pun sentiasa dikelilingi oleh kawan2, Adam rasa keseorangan.  Walau sentiasa kelihatan ceria, hatinya masih tercari-cari.  Dia inginkan seseorang untukberkongsi rahsia, tapi mungkinkah cinta yang dicarinya, telah lama berada di depannya?

Setelah kematian isterinya, Sufi terbeban dengan memori silam. Hatinya yang kosong enggan meneruskan hidup tanpa kekasih hati. Dia ‘berlari’-menjauhkan diri daripada realiti kehidupan, kerjaya, malah anaknya sendiri. Tidak terbayang olehnya cinta akan menjenguknya lagi.  Bukankah cinta hanya datang sekali dalam hidup ini?.

Imaan kecewa apabila pementasan teater hasil nukilannya tidak diambil serius oleh pelakon utamanya, Ean.  Imaan bencikan Ean, tetapi tanpa disedarinya, Ean berjaya mencuri hatinya. Benci berubah menjadi bibit2 cinta. Tetapi Imaan sudah berpunya. Hatinya tersepit antara kasih pada dua lelaki yang begitu penting dalam hidupnya.  Akhirnya, cinta memaksa Imaan membuat pilihan. 

3 kisah yang berbeza, terikat dalam 1 ‘destiny’.

 

Advertisements

Entry filed under: review. Tags: .

“SEPI” Media Preview “Sepi” Movie @ Sountrack

1 Comment Add your own

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Us

naism@yahoo.com

Blog Stats

  • 133,350 hits

%d bloggers like this: