“DENDAM” drama @ TV3

June 11, 2008 at 9:22 am 1 comment

Bertempat di Rainforest Cafe, Bandar Sunway telah diadakan satu majlis ramah mesra drama terbaru TV3 yang bakal menemui penonton setia TV3 bermula 24 Jun 2008, setiap hari Selasa jam 11 malam.

Drama hebat ini merupakan hasil sentuhan pengarah kreatif, Adam Hamid dan diterbitkan oleh syarikat produksi yang menjayakan drama Natasha dan Jelatang iaitu Asia Media Content. Apa yang lebih menarik drama ini diterajui oleh pendatang baru dari Singapura iaitu Rima Melati Adam. Turut membintangi DENDAM ialah Aliff Mohd. Satar ( pengacara Remaja ), Kathy Azean, Noniswara, Ery Putra, Alyka, Zarynn Nin dan Aqasha.

SINOPSIS:

Cereka ini mengisahkan Misha ( Rima Melati ) yang sering didera secara fizikal dan mental sejak dari kecil lagi oleh makciknya, Zana ( Noniswara ).  Bapa Misha telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya dan ibunya Narimah ( Kathy Azean ) pula mengalami penyakit lumpuh. Kejadian malang yang menimpa ibu bapanya menjadikan Misha dan adiknya Amir ( Aliff ) kehilangan kasih-sayang dan terpaksa meneruskan kehidupan di pusat jagaan anak2 yatim. 

Kesedihan dan kesusahan yang membelenggu Misha dan Amir tidak terhenti di situ sahaja apabila adik-beradik Narimah iaitu Zana, Helmi ( Rosli Idris ) dan Fikri ( Ery Putra ) mengetahui Misha dan Amir mewarisi duit insuran bapa mereka.  Zana mengambil Misha dan Amir daripada rumah anak2 yatim dan menyalahgunakan duit mereka itu, malah turut mendera mereka.

Setelah Misha meningkat dewasa, bermulalah episod baru dalam hidupnya sebagai pendendam dan mula melakukan jenayah pembunuhan satu-persatu terhadap mereka yang telah menganiayainya. Sebaliknya Amir membesar sebagai seorang pemuda yang baik dan amat menyayangi Zana kerana dalam hematnya, Zana telah bersusah-payah membesarkan dia dan kakaknya tanpa mengetahui kejahatan yang telah dilakukan Zana terhadap kakaknya.

Advertisements

Entry filed under: review. Tags: .

“Sepi” Movie @ Sountrack “I’m Not Single” @ 1 Utama

1 Comment Add your own

  • 1. fauziah abdullah  |  November 27, 2008 at 1:20 pm

    drama dendam seronok juga tapi terlalu kejam

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Us

naism@yahoo.com

Blog Stats

  • 133,521 hits

%d bloggers like this: