Slot Akasia – Ezora

May 25, 2008 at 6:07 pm Leave a comment

“EZORA” merupakan taruhan terbaru tv3 hasil garapan kreaif sutradara Ahmad Idham Ahmad Nadzri dan diterbitkan oleh Excellent Pictures Sdn Bhd. Drama bersiri 60 episod ini menampilkan pelakon2 seperti Fazura, Beego, Dynaz, Diana Rafar, Mek, Fezrul Khan, Zed Zaidi,Cico dan Cat Farish.

“Siri ini mengupas kekuatan seorang wanita yang menjadi mangsa kepada cinta sejati.  Plotnya berkisarkan tanda tanya dan rahsia kehidupan yang membongkar realiti sebenar.  Persembahan siri ini lebih dekat dengan realiti kehidupan harian sebenar dan bukannya rekaan dunia plastik yang diwujudkan tanpa sebab.  Selain itu, ia juga mempamerkan kekuatan semangat seorang wanita sebatang kara dalam menempuh dugaan hidup.  Beliau tidak pernah menyalahkan takdir tapi sebaliknya berusaha sehingga berjaya mengharungi dugaan hidup dan menempatkan dirinya setaraf dengan golongan yang lain”.

Drama ini bermula dengan kisah Ezora daripada keluarga kurang berada menghadapi masalah semasa persediaan pernikahannya dengan tunangnya, Reza. Keadaan bertambah buruk apabila Reza yang bekerja sebagai buruh kontrak telah diberhentikan.  Hal ini menyebabkan Reza mahu menangguhkan pernikahan mereka dan berhijrah ke Kuala Lumpur mencari pekerjaan serta mengumpulkan wang untuk bernikah.

Manakala emak Ezora jatuh sakit dan meninggal dunia apabila mengetahui kejadian itu. Ketiadaan ibunya menjadikan adik Ezora iaitu Lisa, hidup dengan penuh bebas tanpa kawalan sesiapa. Dia terus menggoda lelaki tua berharta yang sanggup menghabiskan wang untuknya.  Manakala Ezora pula digoda oleh majikannya yang cuba mengambil kesempatan terhadapnya. Kekecohan berlaku sehingga Ezora dipecat.

Di Kuala Lumpur pula, Leeya yang berasal daripada keluarga yang kaya, menjadi marah apabila mendapati tunangnya, Badree berlaku curang dengan arkitek wanita yang digajinya. Dia terus memecat arkitek itu dan membatalkan pertunangannya. Pergaduhan berlaku dan Reza yang menjadi buruh di banglo Leeya itu menjadi orang tengah, akhirnya Leeya tertarik dengan kekacakannya.

Hubungan Reza dengan Leeya menjadi semakin rapat, sehingga Reza diberi tanggungjawab sebagai Pengarah Keselamatan di Hotel Marina milik Leeya.  Dalam diam2, Leeya membuat persiapan pernikahan dengan Reza. Ezora mulai gelisah kerana Reza semakin jarang mengirim berita. Akhirnya Ezora memutuskan untuk pergi bertemu Reza di Kuala Lumpur. Kehadiran Ezora di Kuala lumpur membuatkan Reza berada di dalam dilema.  Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Berjayakah Ezora mempertahankan cintanya terhadap Reza? Adakah Leeya berjaya meraih cinta Reza sekaligus menakluki lelaki itu?  Siapakah antara Ezora dan Leeya yang menjadi pilihan hati Reza? untuk mengetahui kisah selanjutnya, saksikan kisah “Ezora” dalam slot Akasia setiap Isnin-Khamis, jam 6 30 petang,semestinya di saluran Tv3. 

 

Advertisements

Entry filed under: review. Tags: .

Prize Giving Ceremony @ ABPBH07 Astro Megadrama- June 08

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Us

naism@yahoo.com

Blog Stats

  • 133,350 hits

%d bloggers like this: