“Demi Masa” @ TV3

May 10, 2008 at 8:41 am Leave a comment

Seorang ibu sanggup mengorbankan segalanya demi seorang anak, asalkan anaknya itu mengecapi kejayaan pada masa depan sudah memadai walaupun jasanya tidak dikenang mahupun dibalas. Itulah plot telemovie yang akan mengisi slot cerekarama pada malam ini ( 10 Mei 2008 ), jam 10 malam.

Kisah “Demi Masa” bermula dengan kehidupan sebuah keluarga bahagia yang ditimpa malang apabila mereka ditimpa kemalangan jalan raya yang meragut nyawa si suami ( Rashid ) dan menyebabkan isterinya ( Maryam ) dan anaknya ( Nazli )  cedera dan buta sebelah mata. Sheila Rusly sebagai Maryam terpaksa memikul tanggungjawab suaminya menyara keluarga dengan bekerja sebagai pembantu kantin di sebuah sekolah menengah.

Sikap Nazli ( watak ketika kecil – Syafie Naswip ) semakin biadap dan sukar dikawal, namum Maryam tetap berlembut terhadapnya;namun begitu pencapaian akademik dan kokurikulum Nazli di sekolah amat cemerlang. Pada perspektif Nazli sendiri, dia sebenarnya malu terhadap rakannya di sekolah kerana menjadikan subjek ibunya yang buta sebagai bahan tawa.

Nazli berusaha bersungguh-sungguh untuk melepaskan dirinya daripada dibelenggu hidup bersama Maryam. Masa berlalu, Nazli ( watak Nazli ketika dewasa- Iqram Dinzly ) kini seorang siswazah dan hanya akan menghubungi ibunya apabila dia terlalu memerlukan wang. Dia bertemu dan berkahwin dengan Fatin ( Emelda Rosmila ).

Maryam berkunjung secara mengejut ke bandar untuk menemui Nazli kerana tersangat rindu akan anaknya itu. Namun Nazli secara diam tidak mengakui dan memarahi ibunya kerana datang ke rumahnya. Maryam berlalu dengan nikmat yang amat disyukurinya kerana dapat menatap wajah nazli, biarpun seketika sahaja.

suatu hari, Nazli pulang ke kampung dan tergerak hati untuk singgah sebentar di rumah ibunya dan berjumpa juga dengan rakan lamanya. kemudian Nazli didatangi rakan baik ibunya Chah ( Rozie rashid ) yang menghulurkan sepucuk surat dan memberitahu sesuatu tentang ibunya.

Apakah rahsia yang terkandung di dalam surat itu? Apakah kesedaran hari ini mampu menutup kesilapan semalam? Pastikan anda menonton “Demi Masa” malam ini di TV3, jam 10 malam.

 

 

  

  

 

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

A Nite with Anuar Zain( 2 ) Farid Kamil @ A-LOOK Eyewear

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Us

naism@yahoo.com

Blog Stats

  • 133,350 hits

%d bloggers like this: