Press Conference For So You Think You Can Dance Season 2

March 11, 2008 at 3:06 am Leave a comment

promoa-sub.gif

Atas kejayaan musim pertama, program kegemaran ramai ini kembali lagi ke 8TV. Program ini adalah sebuah program pencarian bakat tarian dikalangan rakyat Malaysia yang membolehkan peserta meraih populariti dalam sekelip mata.

Diadaptasi sepenuhnya daripada rancangan popular So You Think You Can Dance dari Amerika Syarikat, versi tempatan musim ke-2 ini akan mula ditayangkan pada 1 Mei nanti, sementara sesi ujibakat di Malaysia bermula Mac ini.

Pengurus Besar Pembangunan Perniagaan, Pemasaran dan Komunikasi 8TV, Cik Lam Swee Kim menjelaskan

“So U Think U Can Dance musim pertama telah mencungkil bakat tarian yang menakjubkan dari pemenangnya, Alam, melalui teknik-teknik tarian yang ditunjukkan disamping kisah suka duka beliau menjejaki kemenangan. Melalui kemenangan ini juga telah memberi peluang besar Alam pada dunia lakonan yang mana beliau diberi peluang untuk menjadi diri sendiri di dalam drama tentang perjalanan hidupnya bergelar seorang penari. Saya pasti ramai rakyat malaysia di luar sana yang berbakat seperti Alam, yang memerlukan satu platfom untuk mereka mempamerkan bakat dan sekaligus menjadi bintang”

Sesi ujibakat akan diadakan di 2 lokasi. Untuk memudahkan penari di Malaysia barat, siri pertama ujibakat diadakan di Kota Kinabalu pada 9 Mac 2008 di Hotel Imperial dari jam 10 hingga 5 petang. Bagi penari dari Semenanjung Malaysia pula, sesi ujibakat akan berlangsug pada 18 Mac 2008 di Panggung Bandaraya, Kl dari jam 10pagi sehingga 5 petang. Ujibakat terbuka kepada semua rakyat Malaysia lelaki dan perempuan berumur antara 18 sehingga 30 tahun.

Barisan panel hakim untuk pertandingan yang bakal menemui para penonton sedikit masa lagi adalah terdiri daripada Pat Ibrahim, Ramli Ibrahim dan Judimar hernandez. Pengacara baru untuk musim ke-2 ini adalah Aishah Sinclair.

sutucdance-5.jpg

 

 

sutucdance-3.jpg

sutucdance.jpg

sutucdance-4.jpg

sutucdance-1.jpg

 

Advertisements

Entry filed under: Infotainment. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , .

VICE VERSA:THE DIFFERENCE PERSPECTIVE Zoom In @ RTM (Erra fazira )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Us

naism@yahoo.com

Blog Stats

  • 133,350 hits

%d bloggers like this: